Biskupství brněnské

P. Cantalamessa dnes promluví na brněnském výstavišti

Ilustrace
8.7.2011
fotoHlavním řečníkem letošního dvacátého druhého ročníku Katolické charismatické konference je známý italský kapucín P. Raniero Cantalamessa. Dnes vystoupí v pavilonu F v areálu brněnského výstaviště se dvěma přednáškami. Účastníky konference pozdraví také brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Brno: P. Raniero Cantalamessa se narodil v roce 1934 a kněžské svěcení přijal v roce 1958. Má teologické a humanitní vzdělání, získal doktorát z teologie a klasické literatury. Na univerzitě v Miláně byl řádným profesorem dějin původu křesťanství a v letech 1975-1981 členem papežské Mezinárodní teologické komise. Zastupuje římskokatolickou církev v dialogu s letničními církvemi. V roce 1980 zanechal pedagogické činnosti a od té doby se plně věnuje kázání evangelia. Od roku 1980 působí také jako papežský kazatel - dává rekolekce papežské kurii a o velkých svátcích káže v bazilice sv. Petra. Statisíce lidí sledují pravidelně jeho sváteční slovo v italské televizi RAI, které se většinou zabývá právě nedělními texty. Jako kazatel a exercitátor navštívil mnoho zemí křesťanského světa včetně České republiky. V roce 2005 byl hostem Katolické charismatické konference v Českých Budějovicích. Je autorem mnoha knih. Do češtiny z nich bylo přeloženo deset, např. Tvé slovo mi dává život, Život pod vládou Kristovou, Eucharistie - naše posvěcení, Zpěv Ducha. Knihy je možné zakoupit v e-shopu Karmelitánského nakladatelství nebo přímo v Brně během konference. (Převzato z http://konference.cho.cz)

Dnes (v pátek 8.7.) vystoupí P. Cantalamessa v Brně se dvěma přednáškami.
Od 15.00 do 16.15 hodin promluví na téma biblického úryvku "Udělejte všechno, co vám řekne" (Jan 2,5), přednáška od 19.30 do 21.00 nese název Panna Maria - naše matka a sestra ve víře.

Účastníky konference přijde před odpoledním přednáškovým blokem pozdravit také brněnský biskup Vojtěch Cikrle a generální vikář brněnské diecéze Mons. Jiří Mikulášek.. P. Cantalamessa povzbudí téměř pět tisíc účastníků konference naposledy v sobotu 9. července opět na biblické téma: "Naplňte džbány vodou" (Jan 2,7). Přednáška začíná v 9.45 hodin.

Další informace o programu konference.cho.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality