Biskupství brněnské

Katolická charismatická konference 2011 byla zahájena

Ilustrace
6.7.2011
fotofotoTři tisíce zaregistrovaných účastníků, další dva tisíce se jako každoročně očekávají na dílčích částech programu. Pro neslyšící připravili organizátoři novinku - v hale F vymezený prostor se sluchadly, která si mohou přepnout do tzv. "T" režimu. Dvacátý druhý ročník Katolické charismatické konference byl zahájen ve středu 6. července v Brně.

Brno: Již po páté se účastníci letošního 22. ročníku Katolické charismatické konference vypravili do jihomoravské metropole. Hlavní program konference, která je naplánována ve dnech 6. až 10. července 2011, probíhá opět v moderním pavilónu F na brněnském výstavišti BVV. Záštitu nad konferencí převzal brněnský biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek.

Motto letošní konference tvoří evangelní úryvek "Udělejte všechno, co vám řekne" (Jan 2,5). Konference byla zahájena ve středu 6. července 2011 v 19.00 hodin bohoslužbou v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově, které předsedal biskup Vojtěch Cikrle.

fotofoto

Hlavním řečníkem bude letos známý italský kapucín P. Raniero Cantalamessa. Vedle dalších aktivit působí od roku 1980 také jako papežský kazatel - dává rekolekce papežské kurii a o velkých svátcích káže v bazilice sv. Petra. Statisíce lidí sledují pravidelně jeho sváteční slovo v italské televizi RAI, je autorem řady titulů duchovní literatury.

Přednášejícími budou také: P. Vojtěch Kodet, P. Aleš Opatrný, Karel Řežábek, P. Petr Karas, Viola a Augustin Svobodovi a další.

Katolickou charismatickou konferenci organizuje v České republice od roku 1989 hnutí Katolické charismatické obnovy. Jedná se o čtyřdenní akci duchovně formačního charakteru, určenou nejen pro členy a sympatizanty tohoto hnutí, ale pro křesťany jakékoli spirituality, i pro tzv. hledající. Program konference tvoří přednášky, adorace, neformální setkání, společná modlitba a bohoslužby. Nedílnou součástí programu bývá "dětská konference", proto konferenci navštěvuje stále více rodin s dětmi. K dění na konferenci patří i kulturní nabídka – divadelní představení, koncerty apod.

Další informace: konference.cho.cz

Foto: Vít Kobza
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality