Biskupství brněnské

Příběh o Zuzaně

Ilustrace
27.6.2011
O Zuzaně V prostorách zahrady Petrov 1 uvede v neděli 27. června 2010 ve 21.00 hodin "malé petrovské biblické divadlo" Gan Chajim (Zahrada života) představení Příběh o Zuzaně.

Příběh o Zuzaně se odehrává v období babylonského zajetí judských kmenů králem Nabuchonodosorem roku 587 před Kristem. Dramatický příběh, ve kterém můžeme zahlédnout i zrcadlo dnešní doby, je inspirován příběhem z Bible, konkrétně knihou Dodatky Daniela.

Autorem scénáře i hudby je Jan Jonáš Zaplatil, který o vzniku své divadelní prvotiny říká: „ Mezi nové formy evangelizace 21. století můžeme jistě počítat i biblické divadlo. Nápad založit u katedrály sv. Petra a Pavla divadelní ochotnickou společnost, mně v hlavě ležel už dlouho, ale dozrál až poté, co jsem dostal možnost starat se o zahradu, která se nachází na severní straně katedrály pod hradbou ve dvoře domu v ulici Petrská 3. Toto kouzelné místo, jakých je v městě Brně již málo, mě inspirovalo k napsání divadelního představení, jehož podstatná část děje se odehrává právě v zahradě. Malé petrovské biblické divadlo nese název Gan Chajim, což volně přeloženo, znamená Zahrada života. Není tím myšlena jen skutečná zahrada, ale i ta, která je součástí každého lidského srdce, v němž rostou ušlechtilé květiny, ale někdy i plevel a trní. Záleží jen na nás, kterým květinám dáme přednost....“

Režie představení se ujal Jaromír Brych, hudební doprovod přednese skupina Bétel a schola Pavlováček.

Pozvánka
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality