Biskupství brněnské

České ručičky 2011

Ilustrace
22.6.2011
fotoČeské ručičky je přehlídka vítězů národních a mezinárodních učňovských soutěží odborných dovedností dvaceti vybraných oborů (od automechanika, přes cukrářku, číšníka, dřevorubce, instalatéra, klempíře, kosmetičku, kuchaře, pokrývače, tesaře až po zahradníka či zámečníka – seznam letošních oceněných viz příloha).

Smyslem přehlídky je zejména podpora rozvoje řemesel a posílení postavení učňovského školství v očích veřejnosti. Proto klademe velký důraz na mediální podporu projektu.

Vyhlašovatelem přehlídky České ručičky je Jihomoravský kraj spolu s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvem průmyslu a obchodu, Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem práce a sociálních věcí, Hospodářskou komorou České republiky, CzechInvestem a Svazem českých a moravských výrobních družstev. Organizátorem je Střední odborná škola a Střední odborné učiliště stavební Brno-Bosonohy.

Hlavním partnerem je Česká spořitelna a partnerem je Jihomoravská plynárenská, člen skupiny RWE. Hlavním mediálním partnerem přehlídky České ručičky 2011 je Český rozhlas.

České ručičky našly podporu i u významných osobností České republiky. Za všechny jmenujeme prezidenta České republiky Václava Klause, jehož vzkaz Českým ručičkám prezentovaný při letošní přehlídce by měl být velkým povzbuzením nejen pro všechny oceněné.

Třetí ročník přehlídky a slavnostní galavečer České ručičky 2011 se uskuteční ve středu 22. června od 18 hodin v brněnském Divadle Reduta. Vítězové soutěží a škola, kterou reprezentují, obdrží čestné uznání se symbolem přehlídky od akademického malíře Františka Hanáčka a zlatou plaketu České ručičky. Organizační výbor Českých ručiček se rozhodl ocenit letos i šest zasloužilých pedagogických pracovníků reprezentujících jednotlivé resorty, které se na přehlídce podílejí.

Široké spektrum osobností, kterým osud řemesel a učňovského školství není lhostejný, dokladuje i podpora biskupa brněnského Msgr. Vojtěcha Cikrleho, který přijal pozvání na letošní galavečer a v jeho programu i vystoupí. Svoji skladbu Dělání zapůjčil Českým ručičkám Jaroslav Uhlíř, který převezme dar Českých ručiček pro letos jubilujícího autora textu Zdeňka Svěráka, představí se i vyučený truhlář Petr Bende, dále loňský laureát Českých ručiček a vítěz soutěže opravář zemědělských strojů Zdeněk Krýsl ze Sušice a další učni. Pořadem provází moderátorka České televize Barbora Černošková.

Za Organizační výbor Českých ručiček
Mgr. Lucien Rozprým, předseda, 606 745624
Mgr. Vladimír Koudelka, mediální manažer, 603 740963, www.ceskerucicky.org

Příloha
Foto: archiv organizátorů České ručičky

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality