Biskupství brněnské

VI. cyklopouť z Olbramkostela do Jeníkova u Duchcova

Ilustrace
19.6.2011 - 22.6.2011
Farní tým (FATYM) ve Vranově nad Dyjí se každoročně podílí na pořádání červnové cyklistické pouti z FATYMského Vranovska do farnosti Jeníkov u Duchcova v severních Čechách, kterou si kněží z FATYMu „adoptovali“ a snaží se jí různými způsoby pomáhat. Letošní cyklopouť proběhne ve dnech 19. až 22. června.

Vranov nad Dyjí: Cyklistické putování k Panně Marii – Matce Důvěry do Jeníkova u Duchcova se poprvé konalo v roce 2002 a v posledních letech probíhá již pravidelně každý rok. Na cyklisty čeká téměř 400 kilometrů rozdělených do čtyř dnů. Nocování je pro poutníky připraveno na historicky a nábožensky zajímavých místech (Nová Říše, Sázava a Brozany u Doksan).

„Mezi účastníky bývá pravidelně i jeden z kněží farního týmu Vranov nad Dyjí, který se stará během cesty o duchovní program. Tempo skupiny bývá příznivé i pro ty, kteří se neřadí mezi závodníky, o čemž svědčí skutečnost, že se minulých ročníků cyklopouti zúčastnilo i několik děvčat a žen,“ říká P. Marek Dunda, farář z Vranova nad Dyjí..

Jeníkov u Duchcova je pozapomenuté mariánské poutní místo v Podkrušnohoří, které si FATYM „adoptoval“ v roce 1999 a od té doby se zde snaží obnovit náboženský život.

Start letošní cyklopoutě je naplánován na neděli 19. června v 15.00 hodin před kostelem v Olbramkostele.

Zájemci o cyklopouť se mohou hlásit na tel. 515 296 384 nebo e-mailem: vranov@fatym.com.
Podrobnější informace plakátek

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality