Biskupství brněnské

Patnáct let farního týmu FATYM

Ilustrace
1.6.2011
foto FATYM – farní tým byl založen rozhodnutím brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho v červenci roku 1996. Patnácté výročí založení si členové FATYMu připomenou s biskupem Cikrlem ve středu 1. června při společném setkání a při slavení děkovné bohoslužby ve Vranově nad Dyjí.

Brno/Vranov nad Dyjí: FATYM pečuje o farnosti kolem vranovské přehrady a v začátcích jich měl na starosti sedm. Postupně jich však přibývalo. V roce 1998 se farní tým rozdělil na dva samostatné týmy - vranovský a přímětický. Dnes tyto dva farní týmy spravují 25 farností, a navíc pečují o „adoptovanou“ farnost v severních Čechách - Jeníkov u Duchcova, kterou si přibraly v roce 1999.

„FATYM je společenství kněží, jáhnů, katechetek a dalších spolupracovníků, kteří se podílejí na jeho činnosti. Heslem FATYMu je "Omnia ad Bonum adhibere – Všechno využít k Dobrému", vysvětluje jeden ze zakládajících členů FATYMu a moderátor týmu, vranovský farář P. Marek Dunda. A dodává: „FATYM má jednu důležitou zásadu, a to: věnovat se tomu, co se jeví jako dobré, ale čemu se jiní nevěnují natolik, nakolik by bylo užitečné. Proto do naší činnosti patří i pořádání pěších poutí, zvláště každoroční srpnová pouť na Velehrad, pořádání lidových misií ve farnostech, vedení Společenství čistých srdcí, organizace mariánských družin Soluňáků a Marianek, různé aktivity pro děti a mládež, vydavatelská činnost A.M.I.M.S. s tiskem levných náboženských brožur, vydávání časopisu Milujte se!, internetová křesťanská televize www.TV-MIS.cz, starost o adoptovanou farnost Jeníkov a další.“

Za patnáct let existence FATYMu jím prošlo víc než sedm desítek nejbližších spolupracovníků a stovky a tisíce těch, kteří jsou s farním týmem stále v kontaktu.

Více o FATYMu a jeho činnosti na www.fatym.com
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality