Biskupství brněnské

Svěcení nového oltáře ve Vranově nad Dyjí

Ilustrace
29.5.2011
V neděli 29. května 2011 v 15.00 hodin posvětí brněnský biskup Vojtěch Cikrle kamenný obětní stůl v kostele Panny Marie Nanebevzaté ve Vranově nad Dyjí.

Brno/Vranov nad Dyjí: Autorem nového oltáře je architekt Marek Štěpán z Brna, který navrhoval mezi jinými také řešení areálu tuřanského letiště při návštěvě Svatého otce Benedikta XVI. v Brně v roce 2009. Do vranovského oltáře budou při pontifikální bohoslužbě uloženy ostatky svatého Jana Nepomuka Neumanna a prvokřesťanských mučedníků.

Svěcením oltáře se symbolicky završuje rekonstrukce interiéru kostela, která byla financována z Norských fondů a z příspěvků Jihomoravského kraje a Ministerstva kultury České republiky.

Během této rekonstrukce byly v mariánském kostele obnoveny štuky, výmalby a fresky, oltáře, sochy, a také barokní varhany, které jsou jedinečným skvostem. Jak uvádí farář P. Marek Dunda: „Při rekonstrukcích se též potvrdilo, že celý kostel má románské zdivo, a tím se řadí mezi nejstarší a největší zachovalé památky v naší zemi z tohoto období. Do oltáře bude vložen kámen, který při své návštěvě v Brně v září roku 2009 pro tento účel požehnal Svatý otec Benedikt XVI.“

Plakátek
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality