Biskupství brněnské

Noc kostelů: Jan Vojtek - 15letý talentovaný brněnský klavírista

Ilustrace
27.5.2011
Mimořádně talentovaný brněnský klavírista se představí v rámci programu Noci kostelů v sále Milosrdných bratří u kostela sv. Leopolda.

Žák 9. třídy základní školy a zároveň přípravné 8. třídy Bartókovy konzervatoře v Budapešti. Pochází z hudební rodiny, prarodiče celý svůj aktivní život působili jako houslistka a violista v orchestru Filharmonie Brno. Jan studoval hru na klavír na základní umělecké škola Františka Jílka. Na klavír hraje od pěti let, po paní učitelce Mileně Jandové a Janě Novákové převzal jeho výuku v roce 2004 pedagog brněnské Janáčkovy Akademie Muzických Umění prof. Jiří Doležel.

Jan je mimo jiné čtyřnásobným laureátem soutěže Amadeus Brno, vítězem mezinárodní klavírní soutěže Košice 2007, vítězem mezinárodní klavírní soutěže Virtuosi per musica di pianoforte, Ústí nad Labem, ČR, 2007, koncertuje s orchestrem Státní filharmonie a Národního divadla Brno, s ND Brno absolvoval turné po Japonsku a zúčastnil se mezinárodní juniorské soutěže Gina Bachauer 2008, Salt Lake City, Utah, USA.

Zdroj: http://jan-vojtek.webnode.cz
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality