Biskupství brněnské

Koncertní Pocta blahoslavenému Janu Pavlu II. zazní na Petrově

Ilustrace
4.5.2011
foto Pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho a ombudsmana Pavla Varvařovského zazní dne 4. května 2011 ve 20.00 hodin v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla koncert duchovní hudby na počest Svatého otce Jana Pavla II. O čtyři dny později (8.5.) zazní Pocta blahosalvenému Janu Pavlu II. v klášterním kostele Porta Coeli v Předklášteří u Tišnova.

Dne 1. května 2011 se v Římě uskuteční beatifikace Karola Wojtyly - Jana Pavla II. Tento slovanský papež zcela jistě patří k nejvýznamnějším osobnostem 20. století. Během svého pontifikátu (1978-2005) třikrát navštívil Českou republiku (Československo), a to v letech 1990, 1995 a 1997, naši poutníci se s ním dále měli možnost setkat při třech velkých národních poutích v letech 1989, 1996 a v Jubilejním roce 2000.

K oslavám, které proběhnou při této příležitosti v Římě, se připojuje také farnost u katedrály sv. Petra a Pavla v Brně koncertem duchovní hudby s názvem Pocta blahoslavenému Janu Pavlu II. Provedeno bude mimo jiné Trittico romano – Duchovní závěť Jana Pavla II., jejíž text zhudebnil italský skladatel a virtuoz Papežské akademie krásných umění a literatury Marco Frisina. O koncertní provedení se postarají sólisté Martina Macko, Markéta Böhmová, Lucie Karafiátová, Tomáš Krejčí a dalších 170 účinkujících z několika významných sborů, jako je Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská, Dómský smíšený sbor Brno, Dómský komorní sbor Brno a Královopolský chrámový sbor. Doprovázet je bude Orchestr katedrály sv. Petra a Pavla v Brně. Řídí dómský varhaník a sbormistr Mgr. Petr Kolař.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality