Biskupství brněnské

Pozdrav Noci kostelů 2011 zaslal vídeňský arcibiskup Christoph Kardinal Schönborn

Ilustrace
3.5.2011
foto Právě ve Vídni vznikla před sedmi lety myšlenka Noci kostelů - Lange Nacht der Kirchen, která se během čtyř let rozšířila do celého Rakouska, o rok později překročila hranice do České republiky a letos se k ní připojují také kostely na Slovensku.
Pozdrav u příležitosti Noci kostelů zasílá našim návštěvníkům vídeňský arcibiskup Christoph Kardinal Schönborn, kterému je myšlenka Noci kostelů od začátku velmi blízká.

"S velkou radostí zasílám tento pozdrav všem diecézím v České republice, i na Slovensko. Myšlenka Noci kostelů se velmi rychle rozšířila a velký počet návštěvníků je důkazem, že je správná. Při Noci kostelů je vítán každý: někdo si jde kostel jen prohlédnout, protože jinak by snad ani neměl odvahu do chrámového prostoru vstoupit, jiný přichází s očekáváním hlubších duchovních zkušeností. To vše je při Noci kostelů možné a jen na samotném návštěvníkovi záleží, jak daleko vstoupí. Nezbývá mi než říci: skutečně se vyplatí vydat se na tuto cestu poznání a na ní hledat i odkrývat svět mystiky i vlastní tajemství Boha.
Při Noci kostelů je k dispozici mnoho nabídek: od architektury, hudby, liturgie a modlitby můžeme dojít až ke konkrétním setkáním s lidmi. K Bohu vedou mnohé cesty a Noc kostelů nabízí množství přístupů.
Všem vám přeji Noc kostelů naplněnou hlubokými zkušenostmi a setkáními, skrze které se můžeme dotknout toho, kdo nás stále doprovází a je s námi."
Váš kardinál Christoph Schönborn arcibiskup vídeňský

V loňském roce se rakouské Lange Nacht der Kirchen účastnilo na 700 kostelů, v České republice jich bylo zapojeno 418. Letos se zapojuje také Slovensko, kde se v rámci Noci kostolov představí více než 80 kostelů.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality