Biskupství brněnské

Noc kostelů na YouTube

Ilustrace
28.4.2011
Videospot, který zve návštěvníky na první česko-slovenskou Noc kostelů je ke zhlédnutí na YouTube. Na základě grafické předlohy Very Rieder videospot zpracoval Jiří Doffek. Noc kostelů se bude konat v celé České republice, v Rakousku, a v letošním roce poprvé také na Slovensku, již za měsíc - v pátek 27. května 2011.

Záštitu nad Nocí kostelů v České republice převzal také ministr kultury MUDr. Jiří Besser. V brněnské diecézi je zapojeno 129 kostelů a modliteben osmi křesťanských církví. Pořadatelé nyní připravují programy, při nichž budou mít návštěvníci příležitost nahlédnout do věží, sakristií, kaplí, křížových chodeb, klášterních refektářů i rajských zahrad, nechat se v chrámových prostorách provést slovem, povznést hudbou, inspirovat ve ztišení a modlitbě či potěšit při setkání.

V roce 2005 se konala první Dlouhá noc kostelů ve Vídni a během čtyř let se spontánně rozšířila do celého Rakouska. V roce 2009 překročila Noc kostelů hranice a otevřely se také kostely a modlitebny v Brně, Třebíči, Adamově, Letonicích, Velkých Pavlovicích, Mikulově a v Plzni. V roce 2010 se Noc kostelů konala poprvé v celé České republice. V letošním roce se koná první česko-slovenská Noc kostelů. V naší zemi se otevře více než 800 kostelů a modliteben, dalších 90 kostelů připravuje program v sousedním Slovensku.

Odkaz na videospot Noci kostelů zde
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality