Biskupství brněnské

Velikonoční festival duchovní hudby v Brně slaví dvacátý ročník

Ilustrace
17.4.2011 - 1.5.2011
Plakátek Od 17. dubna do 1. května 2011 proběhne v jihomoravské metropoli dvacátý jubilejní ročník Velikonočního festivalu duchovní hudby. Záštitu nad akcí již tradičně převzal brněnský biskup Vojtěch Cikrle, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a primátor statutárního města Brna Roman Onderka.

Brno: „Dvacátý ročník festivalu chce být přehlídkou toho nejlepšího, co v průběhu uplynulých dvou desetiletí na festivalových koncertech zaznělo,“ říká dramaturg festivalu Petr Fiala. Koncerty duchovní hudby pravidelně zvou do brněnských chrámů v období mezi Květnou a Bílou nedělí (letos od 17. dubna do 1. května). Tři z jeho šesti koncertů, obsazené sbory a symfonickými orchestry, proběhnou v katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově: zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů provede na Květnou neděli s Českým filharmonickým sborem Stabat mater Gioachina Rossiniho, brněnská filharmonie pak ve druhém týdnu pro srovnání dvojí Te Deum - Dvořákovo a Brucknerovo. Na závěr festivalu v katedrále zazní Beethovenova Missa solemnis.

Po zahájení na Květnou neděli pokračuje pašijový týden v minoritském chrámu svatých Janů například Telemannovými Pašijemi podle Lukáše v podání umělců z Kolína nad Rýnem, ve starobrněnské bazilice vystoupí pražský soubor Schola gregoriana pragensis.

Podrobné informace a program: mhf.brno.cz

Program
Slovo dramaturga
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality