Biskupství brněnské

Papež Benedikt XVI.: Světlo světa

Ilustrace
1.4.2011
ilustrace Nakladatelství Barrister a Principal vydává v těchto dnech další knihu rozhovorů s papežem Benediktem XVI. (Josephem Ratzingerem) nazvanou Světlo světa.

Po úspěšných knihách rozhovorů Sůl země (česky vyšlo jako Benedikt XVI. Joseph kardinál Ratzinger: Křesťanství na přelomu tisíciletí) a Bůh a svět tak vychází třetí kniha v této sérii, kde Joseph Ratzinger odpovídá poprvé jako papež. A to otevřeně, nevyhýbá se žádné otázce – způsobem, který je v církevních dějinách zcela ojedinělý.

Jak vidí Benedikt XVI. sebe a svůj pontifikát, čeho chce dosáhnout? Jak se vyjádří k sexuálním skandálům v církvi? K Williamsonovu případu? Jak hodnotí proměny po církevních reformách? Stav ekumeny? Vztahy se židy a muslimy? Co říká hlava 1,2 miliardy katolíků proměnám západní společnosti, kde je víra lhostejná stále většímu počtu lidí? Co křesťanství nabízí v moderním světě? Jsou v krizích této doby skryty i dosud neodhalené šance pro církev, pro svět, pro každého z nás?

Autor Peter Seewald (*1954), pracoval jako redaktor pro německé týdeníky Der Spiegel a Stern a pro magazín deníku SüddeutscheZeitung. Od roku 1993 žije a působí v Mnichově jako novinář a publicista na volné noze. Jeho knižní rozhovory s kardinálem Josephem Ratzingerem Bůh a svět (Gott und dieWelt) a Sůl země (Salz der Erde) byly vydány v řadě jazyků a staly se celosvětovým bestellerem. V Německu vyšla i jeho další úspěšná díla jako Škola mnichů (Die Schule der Mönche), Benedikt XVI. Potrét zblízka (Benedikt XVI. Ein Porträtaus der Nähe) či Ježíš Kristus. Životopis. (Jesus Christus. Die Biografie)

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality