Biskupství brněnské

Katolická charismatická konference 2008 opět v Brně

Ilustrace
9.7.2008 - 13.7.2008
Po loňských pozitivních zkušenostech se organizátoři Katolické charismatické konference pro rok 2008 rozhodli opět pro Brno.Její devatenáctý ročník, který proběhne ve dnech 9. - 13. července, se ponese v duchu evangelního citátu: "Kdybys znala Boží dar...“ (Jan 4,10).

Záštitu nad konferencí převzal brněnský biskup Vojtěch Cikrle a hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek.

Brno: Konference začíná ve středu 9.7. v 19.00 hodin pontifikální bohoslužbou v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově, hlavním celebrantem bude brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Od středy se účastníci přesunou do areálu brněnského výstaviště BVV, kde bude program probíhat v moderním pavilonu "F".

Katolickou charismatickou konferenci organizuje v České republice od roku 1989 hnutí Katolické charismatické obnovy. Jedná se o čtyřdenní akci duchovně formačního charakteru, určenou nejen pro členy a sympatizanty tohoto hnutí, ale pro křesťany jakékoli spirituality, i pro tzv. hledající. Program konference tvoří přednášky, adorace, neformální setkání, společná modlitba a bohoslužby. Nedílnou součástí programu bývá "dětská konference", proto konferenci navštěvuje stále více rodin s dětmi. K dění na konferenci patří i kulturní nabídka – divadelní představení, koncerty apod.

Pozvání k účasti na programu letošní konference přijali: Veronika Barátová, P.Michael Slavík, P. Vojtěch Kodet, P. Tomáš Holub, P. Petr Karas, P. Aleš Opatrný a další.

Podrobné informace k organizaci a programu, včetně elektronické přihlášky, najdete na internetové adrese:
http://konference.cho.cz

Fotografie ze zahájení konference v brněnské katedrále:
foto foto foto foto foto
Foto: Vít Kobza.

Kompletní fotogalerie z konference si můžete prohlédnout zde.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality