Biskupství brněnské

Brněnská Akce cihla 2008

Ilustrace
2.6.2008 - 15.6.2008
V ulicích jihomoravské metropole začne zanedlouho (ve dnech 2.-15. června) již osmý ročník veřejné charitativní sbírky „Brněnská akce cihla“.Na sbírkových stanovištích mohou lidé opět pomoci rozvíjet služby Chráněného bydlení sv. Michaela pro lidi s mentálním postižením a autismem. Za příspěvek dostanou dárci cihlu, kterou si mohou odnést domů, nebo ji podepsanou nechat na stanovišti. Pořadatelé je poté použijí při plánovaných rekonstrukcích.

Brno: Brněnská Akce cihla 2008 proběhne ve dnech 2. 6. - 15. 6. na pěti stanovištích: 2. - 6. června: ulice Joštova - Česká, Masarykova – Panská, Hypermarket Globus, Nákupní a zábavní centrum Olympia, Obchodní centrum Futurum, a 2. - 13. června: Hypermarket Globus, Nákupní a zábavní centrum Olympia (tady do 15.června), Obchodní centrum Futurum

Výtěžek letošní sbírky je určen především na rekonstrukci dvou objektů za účelem rozvoje služeb pro lidi s mentálním postižením. Jde o faru v Dolních Věstonicích. Tato fara bude v první fázi využívány lidmi s mentálním postižením a autismem k rekreaci a volnočasovým aktivitám. V příštích letech také zde vzniknou chráněná bydlení. Možnost žít ve vlastní domácnosti a osamostatnit se tak získá dalších 12 lidí.

Dále se prostředky použijí na sociálně terapeutický program kavárny Anděl, která bude součástí Chráněného bydlení sv. Michaela. Do provozu kavárny se zapojí právě obyvatelé Chráněného bydlení, mentálně postižení uživatelé našich služeb.

Akce cihla má celonárodní charakter. K vzájemné spolupráci se letos spojily neziskové organizace: Portus Praha – občanské sdružení; Proutek, o.s.; Jurta, o.s.; Diecézní charita Brno; Charita Opava; Diakonie Českobratrské církve evangelické a Slunečnice, o.s. Společným cílem je podpora rozvoje neústavních sociálních služeb v daných regionech.

Tisková konference k Brněnské akci cihla se koná: ve čtvrtek 29.května 2008 v 10.30 hodin v Chráněném bydlení sv. Michaela, Gorkého 34, 602 00 Brno

Další informace:
Jiří Hofírek-projektový manažer a PR pracovník OCH Brno email: jiri.hofirek@caritas.cz, tel: 736 522 882.

Koordinátor Brněnské Akce cihla 2008:
Barbora Burešová, mob. 731 402 601;
barbora.buresova@caritas.cz

Ředitel Oblastní charity Brno, 545 210 672
Bc. Karel Kosina

Veškeré informace o Oblastní charitě Brno, Brněnské akci cihla a Chráněném bydlení sv. Michaela, naleznete na www.brno.charita.cz a na www.akcecihla.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality