Biskupství brněnské

Farní jarmark ve Vranově u Brna i letos pomůže dětem v Africe

Ilustrace
25.11.2007
Papežské misijní dílo v České republice se sídlem ve Špindlerově Mlýně, Římskokatolická farnost Vranov u Brna a neformální sdružení „Jarmarečnic“ pořádají v neděli 25. listopadu v pořadí již VII. farní jarmark.Vranov u Brna: Charitativní akce „Farní jarmark" probíhá ve Vranově u Brna od roku 2001, a to v den slavnosti Ježíše Krista Krále. Letos se bude konat v neděli 25. 11. od 14.30 - 17.30 hodin, z kapacitních důvodů poprvé v prostorách sokolovny v České.

Do charitativní akce, jejíž úspěch závisí na nadšení a štědrosti zúčastněných, se může zapojit každý, kdo daruje nějaký vlastnoručně vyrobený předmět - např. adventní věnec, vánoční ozdoby, malované šátky, netradiční adventní kalendář, domácí cukroví, pečivo a jiné ruční práce všeho druhu. Všechno zboží darované do prodeje bude evidováno a označeno jménem dárce.

Výtěžkem akce by letos organizátoři rádi podpořili další projekt Papežského misijního díla - výstavbu zdravotního centra pro léčbu podvyživených dětí a výuku jejich matek ve farnosti Matiya (Malawi-Afrika).

Jarmark bude doprovázen hudebním vystoupením a přítomní mohou shlédnout doprovodnou výstavu o činnosti Papežského misijního díla.

Až do loňského ročníku se Farní jarmark konal v prostorách Duchovního centra sv. Františka z Pauly ve Vranově u Brna, letos poprvé se stěhuje do sokolovny v České.

A jaká pomoc mohla již být díky výtěžku z jarmarku poskytnuta?
V roce 2006 přinesl jarmark zisk 39 000,- Kč, z toho 9 800,- Kč bylo použito na zaplacení školného pro děti v Indii, které má farnost Vranov „adoptovány“ v projektu Adopce na dálku, a 29 200,- Kč bylo odesláno na stavbu školky pro sirotky a děti nemocné AIDS ve státě Malawi v Africe (projekt Papežského misijního díla).

V roce 2005 se vybralo 22 tisíc korun, které byly zaslány na misie a na stavbu školy v Ugandě. V předchozích ročnících místní farníci pomáhali např. misiím v Indii, podíleli se na úhradě nákladů v projektu "Adopce na dálku", ap.

Kromě příjemně prožitého odpoledne přejí organizátoři účastníkům jarmarku radost z toho, že díky malému daru může mít někdo další naději na lepší budoucnost.

Další informace: Bára Jordanová
tel :. 723 003 319

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality