Biskupství brněnské

Farní jarmark ve Vranově u Brna pomáhá ve světě

Ilustrace
26.11.2006
Charitativní akce „Farní jarmark" probíhá ve Vranově u Brna od roku 2001, a to v den slavnosti Ježíše Krista Krále. Letos se bude konat v neděli 26. listopadu od 14.30 - 17.00 hodin.

Vranov u Brna: Charitativní akce, jejíž úspěch závisí na nadšení a štědrosti zúčastněných, proběhne 26.11. v Duchovním centru sv. Františka z Pauly ve Vranově u Brně. Do Farního jarmarku se může zapojit každý, kdo daruje nějaký vlastnoručně vyrobený předmět - např. adventní věnec, vánoční ozdoby, malované šátky, netradiční adventní kalendář, domácí cukroví, pečivo a jiné ruční práce všeho druhu - stejně jako ten, kdo si některý z nabízených výrobků koupí. Přítomni budou mít příležitost k prohlídce výstavy Milivoje Husáka z nedalekých Lelekovic, a to fotografie interiérů různých kostelů, které navrhoval.

Jako každoročně bude výtěžek Farního jarmarku věnován na charitativní účely. V loňském roce se vybralo 22 tisíc korun, které byly zaslány na misie a na stavbu školy v Ugandě. V předchozích ročnících místní farníci pomáhali např. misiím v Indii, podíleli se na úhradě nákladů v projektu "Adopce na dálku", ap.

Kromě příjemně prožitého odpoledne přejí organizátoři účastníkům také radost z toho, že díky malému daru může mít někdo další naději na lepší budoucnost.

Další informace: S.M. Zdislava Nosková, tel: 541 239 264.

Fotografie z Farního jarmarku 2005:
foto foto foto

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality