Biskupství brněnské

Anselm Grün opět v Brně

Ilustrace
9.6.2006 - 11.6.2006
Ve dnech 9. - 11. června navštíví Brno známý autor knih o křesťanské spiritualitě P. Anselm Grün.Brno: Pastorační středisko brněnské diecéze a Karmelitánské nakladatelství zvou ve dnech 9.-11.6.2006 na setkání s benediktinem P.Anselmem Grünem, jedním z nejznámějších světových autorů duchovní křesťanské literatury.

Program setkání:

  • pátek 9. června ve 20.00 hodin
    Čím jsem si to zasloužil? - pochopení a zacházení se zármutkem - veřejná přednáška (aula Biskupského gymnázia v Brně, Barvičova ulice 85).
  • sobota 10. června od 9.00 hodin
    Dimenze víry - celodenní rekolekce zakončená bohoslužbou (aula Biskupského gymnázia v Brně, Barvičova 85).
    Sobotní program je třeba absolvovat celý, oběd pro zájemce bude možné objednat a zakoupit přímo na místě před začátkem programu. Po celou dobu programu budou k zakoupení všechny publikace Anselma Grüna i další knihy duchovní literatury.
  • neděle 11.června 9.30 hodin
    - bohoslužba - celebruje Anselm Grün - (kostel sv. Jakuba v Brně)
  • neděle 11.června 11.00 hodin
    – autogramiáda (knihkupectví Cesta na Rašínově ulici - naproti kostelu)

P. Anselm Grün se narodil v roce 1945 v Junkershausenu v Rhönu. Roku 1964 maturoval ve Würzburku a ve stejném roce vstoupil do benediktinského kláštera v Münsterschwarzachu. V letech 1963-71 studoval filozofii a teologii v St. Ottilien a v Římě. Roku 1974 byl promován na doktora teologie. Mezi lety 1974-76 studoval ekonomii v Norimberku. Od roku 1977 je cerelářem opatství, vedle toho se věnuje práci s mládeží, přednáší a vede duchovní rekolekce pro kněze a řeholníky v krizových situacích.

Další informace o návštěvě P. Anselma Grün v Brně budou zveřejňovány na adresách: http://www.biskupstvi.cz/pastorace a http://www.kna.cz

foto foto
Foto: Marie Špačková

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality