Biskupství brněnské

Muzikoterapeutický koncert v Červeném kostele v Brně

Ilustrace
25.3.2006
V sobotu 25. března 2006 v 18 hodin se v Českobratrském evangelickém chrámu J.A.Komenského (Červený kostel) v Brně uskuteční benefiční koncert Muzikoterapeutického sboru pod vedením PaedDr. Lubomíra Holzera.Akce se koná pod záštitou starostky MČ Brno - střed, MUDr. Dagmar Hrubé.
Výtěžek koncertu bude věnován na konto denního stacionáře Effeta, na systematické zavedení muzikoterapie jako další služby nabízené Effetou lidem s postižením.

Program koncertu:
V první části zazní české a moravské intuitivní písně v podání Muzikoterapeutického sboru. Ve druhé části uslyšíte meditativní koncert PaedDr. Lubomíra Holzera, který zazpívá a zahraje na etnické hudební nástroje.

Denní stacionář Effeta pro lidi s mentálním postižením a s autismem, zařízení Oblastní charity Brno, má dvě samostatná pracoviště.

Pracovní terapie - má sídlo na Holzově ulici 7 v Brně - Líšni. Svůj denní program zde naplňuje 24 uživatelů s mentálním a kombinovaným postižením v lehkém a středním stupni starších 18 let. Uplatnění nalézají v kovotepecké dílně, keramické a dřevoobráběcí dílně, v košíkárně, textilním ateliéru a v učebně, kde se učí pracovat s počítačem.V každé z dílen pracují čtyři uživatelé pod vedením osobního asistenta.

Denní pobyt v Brně - Líšni - na Strnadově ulici 14 je určen především uživatelům ve středním a hlubokém stupni postižení. Péči zde nachází 31 dětí (od 13 let ) a mladých lidí. Tito uživatelé si ve stacionáři rozvíjejí svoje komunikační a motorické schopnosti a osvojují si základní sociální dovednosti..

Effeta poskytuje uživatelům svých služeb řadu terapeutických, vzdělávacích a prožitkových aktivit: lidé s postižením navštěvují plavecký bazén, hipoterapii, taneční, pořádají výstavy a kulturní akce, jezdí na pobyty v přírodě. Veškeré informace o Oblastní charitě Brno a jejich zařízeních a projektech naleznete na www.charitabrno.cz

Další informace: Michaela Cyprová, asistent PR , Oblastní charita Brno, Žižkova 3, 602 00 Brno, tel.: 545 210 672, mob. 604 243 104, michaela.cyprova@caritas.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality