Biskupství brněnské

Popeleční středa s Radiem Proglas

Ilustrace
1.3.2006
Na Popeleční středu, v den zahájení postní doby roku 2006, chce Radio Proglas nabídnout den ve ztišení, v modlitbě, v naslouchání Božímu slovu a přemítání o něm.Brno: Ve středu 1.3.v 9.15 hodin pokračuje cyklus TWR „Sestřihy“ v uvádění seriálu o milosti. Hovoří Karel Řežábek.

„Magdazín“ je připraven v 9.30 hodin. Jeho autorka Magda Hauserová pozvala do studia asistentku ředitele Proglasu Annu Mackovou. Bude se ptát na její dětství a životní osudy její i celé její rodiny.

K modlitbě křížové cesty budou posluchači Radia Proglas v průběhu postní doby zváni každou středu a pátek po 15. hodině - vždy ve středu společně se studenty církevních středních škol z celé naší vlasti.

Rozjímání o pokání připravil reverend Jaroslav Kratka na 16. hodinu.

Prach jsi a v prach se obrátíš - tak nazvala svůj rozhovor s P. Pavlem Ambrozem jeho autorka Kateřina Rózsová. O tom, co znamenají tato slova pro dnešního člověka, si budou povídat v 17.00 hodin.

Přímý přenos mše přinese Popeleční středa z kostela svatého Augustina v Brně v 18.00 hodin.

V cyklu „Bible v liturgii“ se ve 20.00 hodin zaměří Marie Zouharová na úryvek z Prvního listu apoštola Petra, z jeho třetí kapitoly. Cyklus vzniká ve spolupráci s Českým katolickým biblickým dílem.

Českobudějovický biskup Jiří Paďour usedne k mikrofonu ve 22.00 hodin. Jana Beránková s ním bude rozmlouvat o fenoménu zla v současném světě.

Ve vysílání bude v průběhu Popeleční středy znít častěji duchovní hudba – ve 12.00 hodin výběr ze Svatoroční muziky Adama Václava Michny z Otradovic a Zpívaná rozjímání Františka Václava Míči. Stabat Mater z pera Luigiho Boccheriniho zazní v 16.15 hodin. V 19.15 hodin nabídne archiv tvorbu Johanna Christiana Bacha - skladbu Dies irea. Lamentace Roberta Whita zaznějí od 22:40 hodin.

Jak se prožívá půst v semináři? O tom se bude na Popeleční středu povídat ve 23.00 hodin. Hosty pořadu budou vicerektor Arcibiskupského kněžského semináře v Olomouci Josef Nuzík a čtyři bohoslovci. Řeč se stočí na Popeleční středu, půst i běžný život v semináři.

Program Radia Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 96,4 FM z Třebíče; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107, 2 FM ze Znojma 107,5 FM z Brna a Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality