Biskupství brněnské

V Brně se rozloučí s režisérem Antonínem Moskalykem

Ilustrace
3.2.2006
V pátek 3. února v 16.00 se v děkanském kostele sv. Jakuba rozloučí brněnská veřejnost s režisérem Antonínem Moskalykem.Brno: Režisér a scénárista Antonín Moskalyk, který během své umělecké kariéry vytvořil desítky televizních filmů (do zlatého fondu patří např. jeho adaptace knihy Boženy Němcové Babička s první filmovou rolí Libuše Šafránkové), stovky televizních inscenací a pořadů, a také nezapomenutelné seriály s kriminální tématikou (Panoptikum města pražského, Dobrodružství kriminalistiky, Četnické humoresky) zemřel 27.1.2006 v Brně po dlouhé nemoci.

Široká veřejnost se bude moci s oblíbeným umělcem rozloučit v brněnském kostele sv. Jakuba (Jakubské náměstí) v pátek 3.2. už od 15.00 hodin. Právě v tomto chrámu uzavřel Antonín Moskalyk v roce 1959 své manželství a natáčel zde také některé epizody seriálu Četnické humoresky.

Pohřební obřady budou zahájeny v 16.00 hodin. Bohoslužbu slova povede P. Jan Hanák, farní vikář z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Brně-Zábrdovicích. Během ní na svého kolegu zavzpomínají spolupracovníci a osobnosti veřejného a kulturního života. Při bohoslužbě zazní část Requiem W. A. Mozarta a skladby A. Dvořáka, o němž měl Moskalyk natáčet dokument.

V sobotu proběhne smuteční ceremoniál také ve strašnickém krematoriu v Praze. Pohřben bude na Olšanských hřbitovech.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality