Biskupství brněnské

Pracovní setkání stálých jáhnů v Brně

Ilustrace
26.11.2005
Tři desítky stálých jáhnů aspirantů a kandidátů stálého jáhenství brněnské diecéze se v sobotu 26. listopadu sejdou v Brně, aby se setkali s biskupem Vojtěchem Cikrlem. Brno: Setkání stálých jáhnů bude zahájeno bohoslužbou, kterou bude v kapli Zvěstování Panně Marii v brněnské katedrále celebrovat brněnský biskup Vojtěch Cikrle a udělí při ní službu akolyty dvěma aspirantům - René Cahovi a Bořivoji Sekaninovi.

Poté bude program pokračovat v prostorách biskupství. V jeho průběhu zazní duchovní slovo spirituála stálých jáhnů Petra Vrbackého a krátkou informaci ze zářijové Mezinárodní konference IDZ ve Freisingu přednese delegát IDZ, jáhen Jiří Palacký. Následovat bude pracovní část setkání - praktický nácvik zpěvů jáhna při mši svaté, který povedou R. D. Marcel Javora a Ondřej Múčka, varhaník od kostela sv. Jakuba v Brně. Setkání zakončí diskuse, vzájemné sdílení a společný oběd v restauraci L’Eau Vive – Živá voda, kterou vedou misionářky rodiny Donum Dei.

Smyslem pravidelného setkávání je výměna zkušeností v jáhenské službě, které se z pověření svého ordináře věnují v nejrůznějších oblastech pastorace. Kromě farností působí stálí jáhni brněnské diecéze např. ve věznicích, v rajhradském hospici, na Biskupském gymnáziu v Brně nebo v nemocnicích.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality