Biskupství brněnské

Dětský den v Hrubšicích u Ivančic

Ilustrace
26.8.2005 - 27.8.2005
V rámci multikulturního festivalu Konec léta na Zámku v Hrubšicích u Ivančic (26. - 27.8.) se bude Diecézní charita Brno podílet na pořádání Dětského dne. Jde o jedinečnou kulturní akci, která spojila pořadatele z různých sektorů - Občanské sdružení Proximus, nakladatelství Vetus Via, Zámek Hrubšice a Charitu brněnské diecéze.Hrubšice u Ivančic: V rámci multikulturního festivalu Konec léta na Zámku v Hrubšicích u Ivančic se bude v sobotu 27.8. od 14 do 18 hodin konat Dětský den.

Diecézní charita Brno (DCHB) pro děti veškerých věkových kategorií připravila atraktivní sportovní soutěže, závod na koloběžkách, kuželky, malování, modelování z hlíny. Organizátoři festivalu nezapomněli také na rodiče a dospělé, kteří se budou moci účastnit promítání filmových dokumentů, besed, autorských čtení, vystoupení kapel, a využít možnost občerstvení v areálu zámku.

Dětský den je pořádán za obětavé pomoci dobrovolníků a pracovníka Oddělení migrace a humanitární pomoci DCHB Mgr. Pavla Fila. Zmiňované centrum poskytuje sociálně právní poradenství, materiální a finanční pomoc především migrantům a uprchlíkům, provozuje humanitární sklad šatstva a významně se podílí na integraci cizinců na území Jihomoravského kraje a části kraje Vysočina. Dále organizuje humanitární pomoc u nás i v zahraničí. Kromě těchto primárních služeb pořádá volnočasové a kulturní aktivity pro děti a rodiče v pobytovém středisku pro migranty a uprchlíky ve Zbýšově a Zastávce u Brna.

Další informace: Diana Tuyet-Lan Kosinová - tisková mluvčí Diecézní charity Brno.
mob.: 604 337 905, e-mail: diana.kosinova@caritas.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality