Biskupství brněnské

Bohoslovci přijedou na pouť do Brna

Ilustrace
2.6.2005
Bohoslovci brněnské diecéze přijedou do Brna na pouť, aby společně s biskupem Vojtěchem Cikrlem při mši 2. června prosili za semináře a nová povolání ke kněžství a zasvěcenému životu.Brno: V Arcibiskupském kněžském semináři v Olomouci se na kněžské povolání připravuje 25 kandidátů brněnské diecéze. Ti přijedou na pozvání brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho do Brna, aby se ve čtvrtek 2.6. v katedrále sv. Petra a Pavla modlili za kněžské semináře, aby se v nich povolání ke kněžství upevňovala a dozrávala.

Od zahájení tradice v Jubilejním roce 2000 jsou do katedrály na Petrově zváni věřící každý první čtvrtek v měsíci, aby podle přání biskupa Cikrleho společně prosili za mír a za nová povolání k manželství, kněžství a k Bohu zasvěcenému životu. Pro každý měsíc je vyhlášený konkrétní úmysl.

Bohoslužbě předchází výstav eucharistie od 16.30 hodin s možností soukromé adorace, v 17.00 hodin následuje společná adorace, kterou tentokrát povedou právě brněnští bohoslovci, kteří budou asistovat také při bohoslužbě v 17.30 hodin. Poté jsou svým biskupem pozváni na přátelské posezení v biskupské rezidenci.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality