Biskupství brněnské

Setkání se sestrou Veerou z Indie

Ilustrace
25.5.2005
Ve středu 25. května od 19.00 proběhne v Duchovním centru v Brně na Lesné, Nezvalova 13 (konečná tram. 9 a 11) beseda se Sestrou Veerou Monis jako návaznost na setkání s hercem Petrem Kostkou. Sestra Veera je vedoucí centra Adopce na dálku v Shimoze v indickém státě Karnataka, který patří k nejzaostalejším oblastem Indie. V současné době podporují čeští dárci v Shimoze 1 700 dětí.Se sestrou Veerou Monis z indické Shimogy na Lesnou také přijede otec biskup Cyprian Lwanga z Ugandy, který se tam také stará o adopci na dálku.

Co je projekt Adopce na dálku©?
Arcidiecézní charita Praha založila projekt v roce 1993. Prostřednictvím dárců umožňuje dětem získat vzdělání přímo v jejich přirozeném kulturním prostředí. Výhodou je adresnost, efektivita, a trvalost výsledků. Ale protože nejde jen o poskytování peněz, ale také o vytvoření osobních vztahů, nese projekt název Adopce na dálku® a sponzoři se stávají tzv. „adoptivními rodiči”. Třináctiletá Nakiranda Nowe z Ugandy to vyjádřila v první větě svého prvního dopisu „rodičům“ slovy: „You are welcome in my life (Vítejte v mém životě)!“

Projekt pomáhá již počtu téměř 13 000 dětí v Indii, Ugandě, Litvě, v Bělorusku a v Thajsku. Jedná se o děti z nejchudších rodin - často sirotky - které z finančních důvodů dříve nemohly chodit do školy. Dítě získá školné, školní pomůcky a základní zdravotní péči. Pomoc je velmi osobní – dítě by mělo svému „adoptivnímu rodiči“ psát dva dopisy ročně, posílat mu své vysvědčení a jednou ročně také svoji novou fotografii.

Podrobnější informace jsou na stránkách: http://www.charita-adopce.cz/

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality