Biskupství brněnské

Tříkrálovým koledníkům požehná v Brně biskup Cikrle

Ilustrace
3.1.2005
Při bohoslužbě v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla v pondělí 3. ledna 2005 od 16.00 hodin požehná biskup Vojtěch Cikrle tříkrálovým koledníkům.Brno: "Tříkrálová sbírka", kterou v České republice pořádá již po páté sdružení Česká katolická charita (ČKCH), bude v brněnské diecézi zahájena pontifikální bohoslužbou celebrovanou brněnským biskupem Vojtěchem Cikrlem v pondělí 3. ledna od 16.00 hodin.

Samotná sbírka proběhne ve dnech 1.–10.1.2005, kdy budou moci lidé přispět přímo v ulicích měst a obcí nebo při obcházení koledníků po domech. Motto Tříkrálové sbírky zní: "Pomoc rodinám a lidem v nouzi u nás i v zahraničí a podpora charitního díla".

"Tříkrálová sbírka není jen vybírání peněz. Věřím, že je také světlem a nadějí. Symbol Tří králů ožívá prostřednictvím malých i velkých koledníků,kteří v nehostinném lednovém počasí procházejí městy a vesnicemi,“ říká ředitel DCH Brno Oldřich Haičman.

Na území brněnské diecéze se letos vydá koledovat 2 350 „tříkrálových“ skupinek, což je téměř o 600 koledníků víc než v loňském roce.

Na jižní Moravě organizuje charitativní sbírku Diecézní charita (DCH) Brno, která se v uplynulém roce podílela na republikovém výtěžku 44 980 670 korun částkou 9 605 974 Kč, což byl druhý největší obnos za diecézi.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality