Biskupství brněnské

Brněnská cihla 2004

Ilustrace
20.9.2004 - 26.9.2004
Již počtvrté se v týdnu od 20. do 26. září mohli Brňané i návštěvníci Brna zapojit do charitativní veřejné sbírky Brněnská cihla, kterou pořádá Oblastní charita Brno, Chráněné bydlení sv. Michaela. Dosavadní výtěžky putovaly na vybudování chráněného bydlení pro mentálně postižené a autisty. Stejně tak tomu bude i v letošním roce. Výtěžek bude věnován na vytvoření a zlepšení podmínek pro poskytování služeb klientům chráněného bydlení.Záštitu na celé akci převzal hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek, který se do sbírky zapojil aktivně.

Přes sto dobrovolníků, převážně studentů z brněnských škol  na devíti stanovištích v centru Brna a některých supermarketech nabízelo cihly za symbolickou částku sto korun za kus. Cihly si mohli dárci odnést domů, popřípadě cihlu podepsat a nechat ji na stanovišti, tyto cihly budou použity ke konkrétním stavebním účelům. Z takto podepsaných cihel z minulých ročníků sbírky je již postavena zeď v chráněném bydlení ve vile na Žabovřeské ulici a v domě na Gorkého ulici.

Po dobu sbírkyprobíhaly doprovodné akce a účast přislíbily osobnosti veřejného a kulturního života. Hlavními mediálními partnery jsou Český rozhlas Brno a MF Dnes. Rovněž se na zdárném průběhu sbírkypodíleli dárci a sponzoři Oblastní charity Brno.

Finanční příspěvky určené na charitativní veřejnou sbírku lze zaslat na účet u Komerční banky a.s. v Brně, číslo 277490340287/0100.
Sbírka je povolena Krajským úřadem Jihomoravského kraje č.j. JMK 12308/2004 OPO.

Pomozte nám pomáhat vytvořit domov pro lidi s mentálním postižením a autismem.

Veškeré informace o Oblastní charitě Brno a charitativní veřejné sbírce Brněnská cihla, která je určena na chráněné bydlení naleznete na http://www.charitabrno.cz.

Michaela Cyprová
Oblastní charita Brno, tel. 545 210 672, mob. 604 243 104, http://www.charitabrno.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality