Biskupství brněnské

Výtvarná soutěž Babička, děda a já

Ilustrace
1.6.2004
Vernisáž výtvarné soutěže dětí mladšího školního věku nazvaná „Svět seniorů očima dětí“ aneb „Babička, děda a já“ spojená s předáváním cen vítězům se uskutečnila při příležitosti Mezinárodního dne dětí dne 1. června v 15.00 hodin ve výstavní síni na Karlově nám. 46 v Třebíči.Třebíč: Oblastní charita Třebíč připravila ve spolupráci s Městským úřadem Třebíč a KVIZ výtvarnou soutěž dětí mladšího škol.věku nazvanou „Svět seniorů očima dětí“ aneb „Babička, děda a já“.

Do soutěže bylo zasláno 283 prací z 13 okolních škol. Ve středu 12.května proběhlo za účasti zástupců Oblastní charity Třebíč, města Třebíče, KVIZu a zástupců z řad klientů Domovinky – denního stacionáře pro seniory a invalidy vyhodnocení nejlepších prací ze 3 kategorií (1.třída, 2.-3.tř., 4.-5.třída).

Vernisáž výstavy byla spojená s předáváním cen vítězům a uskuteční se u příležitosti Mezinárodního dne dětí dne 1.6. 2004 v 15.00 hodin ve výstavní síni na Karlově nám. 46.

Účast přislíbil i významný fotograf Jindřich Štreit, výstava potrvá do konce měsíce června.

Dva autoři úspěšných prací z každé školy budou pozváni k návštěvě Domovinky, která se uskuteční 25. června. Od 15.00 hod. zde pro ně bude připraven zábavný program a sladká odměna. Jejich práce budou během července vystaveny v prostorách MÚ v Třebíči.

Hlavním cílem projektu je podpora činnosti Domovinky– Denního stacionáře pro seniory a invalidy (jednoho ze 14 středisek Oblastní charity Třebíč). Vystavené obrázky budou nabídnuty za symbolickou cenu k prodeji, výtěžek bude použit na potřeby Domovinky. Zbývající výtvarné práce budou poskytnuty zařízením pro seniory na výzdobu prostor nebo jako dárek pro klienty.

Na projekt „Svět seniorů očima dětí“ bude navazovat další projekt s názvem „Pomáháme druhým“, kterým chce Oblastní charita v Třebíči oslovit základní školy II.stupňů, jeho realizace se uskuteční na podzim roku 2004.

Marcela Blažková, Oblastní charita Třebíč, Leopolda Pokorného 15, 674 01 Třebíč
telefon: 568 821 290, 608 613 612, e-mail: marcela.charita@volny.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality