Biskupství brněnské

Radio Proglas ke vstupu do Evropské unie

Ilustrace
30.4.2004 - 1.5.2004
Křesťanská rozhlasová stanice Radio Proglas ve svém květnovém vysílání reflektovala vstup naší vlasti do Evropské unie.Brno: Den před vstupem České republiky do Evropské unie, v pátek 30. dubna, se pořad „Všimli jsme si“ od 16 hodin věnoval právě tomuto evropskému společenství. (Repríza v sobotu 1. května v 11.00 hodin.) V 18.00 hodin byli posluchači zváni ke slavení mše svaté za porozumění a přátelství všech národů sdílejících společný evropský prostor. Bohoslužba byla vysílána přímo z rozhlasového studia, celebrantem byl R.D. Martina Holík.

V průběhu soboty 1. května zazněly z rozhlasových vln Proglasu pozdravy z křesťanských rádií zemí přistupujících do EU. První hodina prvomájového dne přinesla melodie z těchto států.

Autorem „Myšlenky na den“ pro 1. květen byl ministr zahraničí Cyril Svoboda.

V „Komentáři týdne“ v sobotu v 18 hodin k vám promluvila novinářka Olga Valeská – komentář byl věnován vstupu naší země do EU a má název „S pomocí Boží do nového díla“ (v repríze uvádíme v pondělí po 15. hodině).

V sobotu 1. května si především hudební veřejnost připomněla 100. výročí úmrtí skladatele Antonína Dvořáka. V ten den vás mohla potěšit rozhlasová úprava povídky Miloše Rejnuše Dvorak. V interpretaci Václava Baura a v režii Ladislava Stýbla byla vysílána ve 14 hodin. Polední „Hudební siesta“ nabídla na Proglasu Dvořákovu hudbu – v její druhé části zazněl Koncert pro violoncello a orchestr h-moll opus 104.

V měsíci máji se ve vysílání Proglasu budete setkávat s mariánskou poezií – verše Karla Tomana, Jana Zahradníčka, Jana z Jenštejna, Jakuba Demla a Karla Schulze recituje Václav Baur vždy v sobotu o půl deváté večer.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality