Biskupství brněnské

Co se mi líbí na církvi? - programové tipy Radia Proglas

Ilustrace
Před nedávnem zval ředitel Radia Proglas P. Martin Holík v "Noční lince" k diskusi o tom, co nám vadí na církvi. Dnešní noční linka s šéfredaktorkou Marií Blažkovou naváže ve 23.00 hodin s tématem Co se mi líbí na církvi? Brno: V pondělí 13. 2. nabídne Proglas první část cyklu Desatero, který připravuje pražské studio Kristián: Deset plus jedno zastavení nad Desaterem Božích přikázání v životě současného člověka. Pražští kolegové se ptají nevěřících, laiků i řeholníků, co znamená Desatero v jejich životě.
Nad jejich výpověďmi se v biblickém kontextu zamýšlí P. Miroslav Cúth. Pořad se vysílá každé druhé pondělí v měsíci po 22. hodině. (Repríza ve čtvrtek 16. 2. v 16.00.)

Odpovědi na otázky, které nás napadají při nemoci vlastní nebo blízkého člověka, můžete hledat v "Magdazínu" ve středu 15. 2. v 9.30 hodin. Jak se vyrovnat s nemocí radí PhDr. Vlasta Černá.

Informační politiku Evropské unie přiblíží "Evropský magazín" ve čtvrtek 16.2. v 15.05 hodin. Co nabízejí Evropská informační centra v jednotlivých regionech a kam se vydat na internetu? Volat se bude také na eurofon, jak dovede odpovědět na naše otázky. Magazín připravuje Markéta Šindelářová.

Pořad z cyklu "Osobnost kraje" zamíří ve čtvrtek 16. 2. ve 22.00 hodin na sever Čech. Marína Koscelníková hovoří s P. Martinem Davídkem o jeho práci s vietnamskou komunitou ve Hřensku. (Repríza programu je připravena v sobotu 18. 2. v 17.00.)

Z návštěvy v Bangladéši, jedné z nejchudších zemí světa, se nedávno vrátili ředitel Papežských misijních děl u nás P. Jiří Šlégr a ředitel ostravského studia Telepace P. Leoš Ryška. Jak je možné Bangladéši pomoci, zjišťuje Marie Blažková, průvodkyně programem "Všimli jsme si". Nalaďte si Proglas v pátek 17. 2. v 16.00 hodin.

Že se máme umět dělit, to nás učí od mateřské školky. Ale - umíme to? O skutečné dobročinnosti a mnohém dalším si bude v pořadu TWR "Na sobotní frekvenci Proglasu" povídat Kateřina Hodecová s ředitelem ADRY Janem Bártou. Poslouchejte 18. 2. v 8.00 hodin.

Na sklonku loňského roku oslavil životní jubileum významný český hudební skladatel soudobé duchovní hudby Zdeněk Pololáník. K mikrofonu do pořadu "Křesťan a svět" ho pozval Jaroslav Kratka. Program nabízí Proglas k poslechu ve svátečním podvečeru - 19. 2. v 17.00 hodin.

Program Radia Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 96,4 FM z Třebíče; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107, 2 FM ze Znojma 107,5 FM z Brna a Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality