Biskupství brněnské

Úmysl Apoštolátu modlitby na měsíc srpen 2023

Ilustrace
3.8.2023

Úmysl papeže Františka na měsíc srpen je za Světové dny mládeže. Modleme se, aby Světové dny mládeže v Lisabonu pomohly mladým lidem znovu naplno žít evangelium a svědčit o něm v jejich vlastním životě.

V těch dnech se Maria vydala na cestu a spěchala do jednoho judského města v horách.“ (Lk 1,39) Tak zní motto celosvětového setkání mládeže. Vidíme, že se jich účastní stále více mladých lidí. Obtíže putování nás zocelují: „Každý cestou naráží na potíže a pochybení, ale vždycky lze vstát a připojit se ke karavaně. Když člověk zůstane bez hnutí, hrozí, že se z něj stane socha jako z Lotovy ženy, která se proměnila v solný sloup, když se ohlížela zpět k Sodomě. Proto je třeba neustále putovat a hledět vpřed.“ (papež František)

Můžeme se vydat na cestu s prosbou, aby nás Maria naučila spěchat k Ježíši: „Přijď, Pane Ježíši! Bůh je láska, říkám spolu se svatým Janem. Jsi Láska, která mne znovu zrodila, vyvolila, posvětila. Jsi Láska, která přichází! Můj Pane, říkám se svatým Tomášem, mé srdce tě očekává, mé srdce tě miluje! Dělej si se mnou, co chceš! Amen.

Národní úmysl: Za dobrovolníky ve farnostech - modleme se za všechny, kdo se aktivně podílejí na životě farních společenství, aby pro ně byla služba zdrojem radosti a pokoje.

Více ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality