Biskupství brněnské

Papež zřizuje „Komisi nových mučedníků

Ilustrace
17.7.2023

S ohledem na jubileum roku 2025 se František rozhodl vytvořit pracovní skupinu při Dikasteriu pro blahořečení a svatořečení, která má za úkol sestavit katalog všech, kteří v posledním čtvrtstoletí prolili svou krev, aby vyznali Krista: "Nemůžeme je zapomenout." Šetření bude rozšířené na všechny křesťanské denominace, nejen na katolíky.

Papež František v dopise zveřejněném ve středu 5. července zřídil při Dikasteriu pro blahořečení a svatořečení "Komisi nových mučedníků - svědků víry", a to s ohledem na Jubileum 2025. Cílem pracovní skupiny bude sestavit katalog všech, kteří prolili svou krev, aby vyznali Krista a vydali svědectví evangeliu.

"Mučedníci v církvi," píše František, "jsou svědky naděje, která vychází z víry v Krista a podněcuje k opravdové lásce. Naděje udržuje při životě hluboké přesvědčení, že dobro je silnější než zlo, protože Bůh v Kristu přemohl hřích a smrt".

Komise bude pokračovat v hledání svědků víry, které bylo započato již při příležitosti Velkého jubilea roku 2000, v této první čtvrtině století a bude v něm pokračovat i v budoucnu.

Více ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality