Biskupství brněnské

30. výročí založení Katolického gymnázia v Třebíči

Ilustrace
24.3.2023

V rámci oslavy třiceti let existence Katolického gymnázia v Třebíči bude brněnský biskup Pavel Konzbul slavit v pátek 24. března 2023 v 8.30 hodin děkovnou bohoslužbu.

„Katolické gymnázium Třebíč je všeobecné církevní gymnázium s čtyřletým a osmiletým oborem vzdělávání. Škola klade důraz na výuku cizích jazyků (výuka druhého jazyka už od primy, konverzace s rodilým mluvčím, týdenní intenzivní kurzy AJ a NJ a v rámci volitelných předmětů studium latiny) a na etický a osobnostní růst studentů (mj. v rámci předmětu strategie osobnostního rozvoje, etika, náboženství a pořádáním třídních teambuildingů).

Škola umožňuje plnohodnotnou humanitní i přírodovědnou profilaci studentů podle jejich zájmu a volby dalšího studia na vysoké škole, což je dáno rovnoměrnou hodinovou dotací všech všeobecně vzdělávacích oborů a dále bohatou nabídkou volitelných předmětů. Při studiu se využívá také e­­-learnigová forma sdílení výukových materiálů a testování. Žáci jsou přijímáni ke studiu podle svých schopností a vědomostí na základě výsledků přijímacích zkoušek a hodnocení na vysvědčení ze základní školy bez rozdílu vyznání.

Katolické gymnázium vychází z křesťanských hodnot, podporuje individualitu, toleranci, vzájemné pochopení a kritické myšlení. K důležitým cílům školy patří napomáhat žákům, aby uměli plnohodnotně žít svůj život, stali se osobnostmi vědomými si vlastní lidské důstojnosti a dokázali se flexibilně uplatnit ve společnosti. Klade důraz na přátelskou atmosféru a dobré mezilidské vztahy nejen mezi pedagogy navzájem, ale i mezi učiteli a žáky a žáky navzájem…“ (Převzato z https://www.kgtrebic.cz)

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality