Biskupství brněnské

Na Noc kostelů 2021 také na kole

Ilustrace
15.4.2021

Brněnské kostely a modlitebny křesťanských církví otevřou své brány během tradiční akce Noc kostelů v pátek 28. května 2021.

Návštěvníci se mohou těšit na jedinečnou atmosféru večerní procházky po brněnských chrámech. Vzhledem ke stávající epidemiologické situaci bude širší nabídka programů a možnost setkání ve venkovních prostorách. Poprvé bude možnost navštívit mnoho desítek let nepřístupnou kapli Kristus na hoře Olivetské v areálu bývalého kláštera řádu sv. Voršily na rohu ulic Orlí a Josefská, milovníky historie potěší zpřístupnění Královské kaple, gotické stavby, která do roku 1908 stála na Dominikánském náměstí.

K návštěvě zve také „kostel, který neexistuje“. Tedy zatím. Jde o plánovaný kostel Seslání Ducha svatého v Brně-Líšni. Po stopách historie našich chrámů je možné letos vyjet také na kole. Cyklotrasa Noci kostelů povede z Černovic do Benediktinského kláštera v Rajhradě u Brna. Pestrou nabídku programů v Brně i v okolí naleznete v tištěných „Novinách Noci kostelů“, aktuální informace o zapojených místech je možné sledovat na www.nockostelu.cz.

Nově bude k dispozici také aplikace Noci kostelů do mobilů. Doufáme, že se letošní Noc kostelů stane nejen zdrojem inspirace, ale také naděje a povzbuzení v současné složité době.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality