Biskupství brněnské

Rok 2020: Jubilejní ročník Tříkrálové sbírky

Ilustrace
1.1.2019

Dvacátý ročník Tříkrálové sbírky proběhne ve dnech 1. až 14. ledna 2020. V minulém roce výtěžek Tříkrálové sbírky získaný v brněnské diecézi pomáhal na desítkách míst.

Například v brněnském denním stacionáři Effeta díky darům zahájili rekonstrukci zahrady, aby se na ní mohli klienti s mentálním postižením v budoucnu účastnit terapií. Oblastní charita Břeclav podpořila farní charity v Křepicích, Novosedlech, Nikolčicích a další, díky této podpoře farní charity mohou rozvíjet mateřská a rodinná centra, šatníky a svou další činnost v obcích.

Oblastní charita Žďár nad Sázavou podpořila z darů Tříkrálové sbírky rozvoj mobilní hospicové péče, která pomáhá nevyléčitelně nemocným lidem a jejich rodinám. V Hodoníně pořídila Charita do své půjčovny pomůcek polohovací postele a antidekubitní matrace, které budou lidem sloužit v následujících letech. Chráněné bydlení sv. Luisy v Rajhradě získalo na svou zahradu zastínění, díky kterému mohou senioři i v létě pokojně rozjímat a trávit čas venku.

Další pomoc byla poskytnuta na individuální projekty, část darů také pomáhala v rámci humanitární pomoci v zahraničních projektech.
Více podrobností najdete na http://dchb.charita.cz/sbirky

Plakátek DCHB ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality