Biskupství brněnské

Biskupové se setkají ve Vranově u Brna

Ilustrace
23.10.2012 - 24.10.2012

Ve dnech 23. a 24. října 2012 se biskupové z Čech a Moravy setkají v Duchovním centru sv. Františka z Pauly ve Vranově u Brna na 91. plenárním zasedání České biskupské konference.

Vranov u Brna: Biskupové budou hodnotit letošní Celostátní setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou a zhlédnou rovněž dokument OVOCE DUCHA ze zákulisí příprav. Jednat budou o liturgických záležitostech a stranou nezůstane ani majetkové narovnání mezi státem a církvemi či debata o postavení církve v dnešní společnosti. Hostem tohoto plenárního zasedání bude apoštolský nuncius, arcibiskup Giuseppe Leanza.

V úterý 23. října od 17.30 hodin se v chrámu sv. Petra a Pavla v Brně uskuteční koncelebrovaná mše svatá. Hlavním celebrantem bude olomoucký arcibiskup Jan Graubner, homilii pronese královéhradecký biskup Jan Vokál. Středeční část zasedání ráno mše svatá zahájí. V kapli centra sv. Františka z Pauly ji bude sloužit plzeňský biskup František Radkovský.

Samotnému plenárnímu zasedání bude v pondělí 22. října 2012 předcházet Studijní den ČBK o rodině. Zakončí jej mše svatá ve vranovském kostele Narození Panny Marie, kterou bude celebrovat ostravsko-opavský biskup František V. Lobkowicz. Homilii pronese brněnský biskup Vojtěch Cikrle.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality