Biskupství brněnské

Komunita Emmaneul: Modlitba SOS

Ilustrace
2.11.2011
Někdy se v našem životě, v naší rodině, okolí objeví těžkosti... Členové brněnské komunity Emmanuel již řadu let nabízejí modlitební pomoc.

Brno: Zcela diskrétní službu pro každého, kdo je v těžké životní situaci a potřebuje pomoc, nabízejí v Brně členové komunity Emmanuel. Každé pondělí od 19 do 21 hodin adorují a modlí se za prosby sdělené na telefonní číslo 545 243 952. "Nebojte se, že se budeme vyptávat, posuzovat, radit nebo o tom s někým mluvit. Vaše prosby pouze přednášíme Ježíši, kterého adorujeme, s důvěrou, že je vyslyší. A skutečně máme pozitivní zkušenosti. Chceme nabídnout naši modlitbu laikům i kněžím a nést s nimi jejich břemena spolu s Kristem," říká představený komunity Pavel Kalčík.

Společenství Emmanuel (což znamená Bůh s námi - Mt 1,23) bylo založeno v roce 1972 v Paříži. Tři sloupy jeho spirituality tvoří adorace, soucítění a evangelizace. Od 8.12.1992 je Emmanuel komunitou papežského práva a v České republice působí se souhlasem brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho při kostele sv. Tomáše v Brně.
Emmanuel zakládá společenství modlitby, organizuje víkendy duchovní formace a jiné duchovní aktivity. Pro manžele nabízí semináře k pochopení a prohloubení života ve svátostném manželství, pro svobodné připravuje setkání k rozpoznání povolání atd.

Více se můžete dozvědět na stránkách www.emmanuel.cz.
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality