Biskupství brněnské

Slavkovské Dny smíření 2011

Ilustrace
1.10.2011
logo"Rodina a křest" je hlavním tématem letošních slavkovských Dnů smíření, které dne 1.října pořádá Slavkovská iniciativa smíření v Hruškách.

Slavkov u Brna: Každým rokem si město Slavkov u Brna připomíná bitvu u Slavkova - slavné Napoleonovo vítězství, které však stálo tisíce lidských životů. Krvavá válečná událost dala podnět pro vznik ekumenického hnutí, které naopak hledá cesty ke smíření mezi národy, církvemi i jednotlivci. Pod názvem Slavkovská iniciativa smíření se ve Slavkově u Brna a dalších městech či obcích konají od roku 1996 pravidelná setkávání zástupců křesťanských církví, různých občanských sdružení a zástupců samosprávy, kteří spolu s širokou veřejností hledají východisko z problémů, které je dosud rozdělovaly. Ze Slavkovských Dnů smíření, které se konají vždy v prvním týdnu října, se stala jedna z nejvýznamnějších ekumenických akcí.

Tématem letošních slavkovských Dnů smíření je "Rodina a křest", což koresponduje s přípravnou fází na jubilejní rok 2013. Letošní ročník proběhne v sobotu 1. října v Hruškách s následujícícm programem:

13.00-15.45. seminář na téme "Rodina a Křest" v sále Kulturního domu
16.00-17.00 Ekumenická bohoslužba s obnovou křestního slibu - předsedá brněnský biskup Vojtěch Cikrle (kaple Panny Marie Sněžné)
17.00-18.00 Občerstvení
18.00-19.00 Koncert smíšeného sboru Kantiléna

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality