Biskupství brněnské

Program beatifikace papeže Jana Pavla II.

Ilustrace
1.5.2011
foto Tiskové středisko Svatého stolce vydalo v pátek 18. 2. 2011 program beatifikace papeže Jana Pavla II., která proběhne 1. května 2011.

Přípravná večerní vigilie se bude konat v sobotu 30. dubna 2011 večer od 20.30 do 22.30 hodin v římském Cirku Maximu. Pořádá ji diecéze Řím a předsedat jí bude její generální vikář, kardinál Agostino Vallini. Svatý otec Benedikt XVI. se jí zúčastní prostřednictvím video mostu.
Samotná beatifikační bohoslužba začne na Svatopetrském náměstí v neděli 1. května v 10.00 hodin a předsedat jí bude papež Benedikt XVI. Hned po skončení mše svaté bude před oltářem Vyznání vystavena rakev s ostatky nového blahoslaveného, které budou věřící moci uctít.
Den na to, v pondělí 2. května, v 10.30 se bude opět na Svatopetrském náměstí konat děkovná bohoslužba. Sloužit ji bude vatikánský státní sekretář, kardinál Tarcisio Bertone. Rakev s ostatky Jana Pavla II. pak bude bez přítomnosti veřejnosti znovu uložena v kapli svatého Sebastiána v pravé lodi vatikánské baziliky.

Prefektura Papežského domu připomíná, že k účasti na beatifikaci není třeba zakoupit žádné vstupenky ani pozvánky, a varuje před podvodníky, kteří se je – především na internetu – pokoušejí prodávat.

Jako součást příprav na beatifikaci Jana Pavla II. otevřel vikariát římské diecéze, jež má na starosti organizaci události, speciální internetovou stránku www.karol-wojtyla.org. Postupně zde jsou zveřejňovány potřebné informace.

(Zdroj: Zprávy Tiskového střediska České biskupské konference)

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality