Biskupství brněnské

Vzpomínková bohoslužba za oběti leteckého neštěstí ve Smolensku

Ilustrace
16.4.2010
V pátek 16. dubna 2010 v 17.30 hodin bude brněnský biskup Vojtěch Cikrle sloužit v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně vzpomínkovou bohoslužbu za oběti sobotního leteckého neštěstí.

Brno: Vzpomínkovou bohoslužbu za polský národ a oběti leteckého neštěstí u ruské Katyně, kde zahynul také prezident Lech Kaczyński, jeho manželka, biskup Tadeusz Ploski a další významné osobností Polska, bude v brněnské katedrále sloužit brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Přítomni budou také polští kněží, diecézní i řeholní, kteří působí v brněnské diecézi.

Kondolenční telegram zaslal do Polska papež Benedikt XVI., který rodinám zemřelých a všem Polákům vyjádřil svou hlubokou soustrast a ujistil je svou duchovní blízkostí. Polskému národu udělil zvláštní požehnání.


Kondolence Polské biskupské konferenci od předsedy České biskupské konference

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner, předseda České biskupské konference, zaslal dnes (11.4.2010) kondolenci arcibiskupovi Józefu Michalikovi, předsedovi Polské biskupské konference.

Vážený bratře arcibiskupe,
dovol, abych Ti jménem České biskupské konference a jménem všech věřících vyjádřil hlubokou soustrast v souvislosti s důsledky leteckého neštěstí, které včera zasáhlo polský národ. Zpráva nás zastihla těsně přede mší svatou v pražské katedrále, při které přebíral úřad nově zvolený pražský arcibiskup Mons. Dominik Duka. Proto ve svých projevech vyjádřili solidaritu s polským lidem jak prezident České republiky, tak nový arcibiskup. Spontánně následovaly přímluvné modlitby při mších svatých na území celé České republiky za oběti leteckého neštěstí, jejich blízké i celý národ. Dovol mi, drahý bratře, abych Tebe i všechny pozůstalé ujistil modlitbami i v následujících dnech a řadou mší svatých, které biskupové i kněží nabídnou na tento úmysl. Kéž Boží milosrdenství a mateřská láska Panny Marie, tolik uctívané polským lidem, utiší nesmírnou bolest a naplní nadějí.

V hluboké víře, že každá bolest může být proměněna skrze spojení s utrpením Našeho Pána

arcibiskup Jan Graubner

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality