Biskupství brněnské

Program VII. pěší pouti na Velehrad, součásti Roku diecéze 2007

Ilustrace
21.8.2007 - 25.8.2007
Úterý 21/8
Pěší poutníci na Velehrad vycházejí dnes v 8 hodin z Olešnice a večer v přijdou do Boskovic, kde je v 6 mše svatá. Další proud vychází v 6.30 z Velkého Meziříčí a přijde do Tišnova, kde je mše svatá v 6 hodin, třetí proud vychází také v 6.30 ze Znojma od sv. Mikuláše a večer končí v Miroslavi, kde je v 7 mše svatá.

Středa 22/8
Pěší poutníci na Velehrad vycházejí dnes v 6.30 hodin z Boskovic a večer v přijdou do Ruprechtova, kde je o půl sedmé mše svatá. Další proud vychází v 6.30 z Tišnova a přes Vranov, kde budou mít polední přestávku přijdou do Křtin, kde je v 6 večer mše svatá, třetí proud vychází z Miroslavi v 6.30 a večer končí v Blučině, kde je v o půl sedmé mše svatá. Dnes také vychází brněnský proud a to v 6.30 od kostela v Bystrci, jde přes rodiště našeho biskupa a sejde se s ostatními v Blučině. Vychází se i z Olomouce - v 7 ráno z kláštera sester Neposkvrněného Početí Panny Marie na Dolním náměstí.

Čtvrtek 23/8
Pěší poutníci na Velehrad vycházejí dnes v 7.30 z Ruprechtova a v 6.30 ze Křtin, v 10 se sejdou v Račicích, polední zastávku mají v Rostěnicích a zakončí v Milonicích, kde je v 7 večerní modlitba. Další proud vychází v 6.30 z Blučiny a přes Žarošice přijde do Věteřova , kde je v 7 mše svatá.

Pátek 24/8
Pěší poutníci na Velehrad vycházejí dnes v 6.30 hodin z Milonic a z Věteřova. Z Ratíškovic a Veselí nad Moravou vycházejí v 7 hodin. Kolem jedné hodiny se setkají na hoře sv. Klimenta a večer končí v Buchlovicích anebo v Tupesích, kde je mše svatá v 7 hodin. Dva proudy končí v Boršicích, kde je mše svatá v 6 večer.

Sobota 25/8
Dnes vrcholí 7. pěší pouť na Velehrad. Ve 4 ráno se vychází od klášterního kostela v Uherském Brodě, v 8 ráno z Boršic nebo Buchlovic a před 9. hodinou z Tupes. Na Velehradě bude v 11 hodin na nádvoří obnova zasvěcení národa a v pravé poledne v bazilice právě mše svatá za náš národ s o. biskupem Lobkowiczem.

Další informace: Jan Peňáz + 420 736 52 92 21
dekanstvivm@horacko.com
www.dekanstvivm.horacko.com

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality