Biskupství brněnské

Valné shromáždění Moravskoslezské křesťanské akademie

Ilustrace
24.3.2007
V sobotu 24. března v 9.30 hodin pořádá Moravskoslezská křesťanská akademie pro své členy i příznivce pravidelné každoročně konané valné shromáždění.Podle střídavého plánu se lotos koná v ostravsko-opavské diecézi, v sále Lidového domu ve Frýdku-Místku (proti farnímu kostelu sv. Jana a Pavla v Místku).

Brno/Frýdek-Místek: V první části programu valného shromáždění vystoupí se zamyšlením a přednáškou na téma Život křesťana v dnešním sekularizovaném světě a život církve v současné ateistické společnosti P. Michael Josef Pojezdný, O.Praem., opat strahovského kláštera premonstrátů. Tento klášter je řadu století místem posledního odpočinku zakladatele premonstrátského řádu, sv. Norberta, jednoho z českých národních světců. Opat Pojezdný, stojí v čele kláštera od roku 1987 a je rovněž předsedou Konference vyšších představených mužských řeholí v České republice.

V druhé části programu vyslechnou účastníci společného setkání zprávy o činnosti a hospodaření MSKA jako celku i jednotlivých poboček, ale budou se zabývat i programem aktivit MSKA v dalším období.

Společné setkání nabízí všem přítomným možnost dozvědět se o životě MSKA něco nového, blíže se poznat a také si vyměnit vzájemně zkušenosti z práce v jednotlivých pobočkách.

Kontakt: MSKA BRNO, Divišova 19, 612 00
tel/fax: 545 223 159
e-mail: mska@volny.cz, www.mska.biz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality