Biskupství brněnské

Jindřich Štreit vystavuje v Brně

Ilustrace
24.7.2004
Vernisáž fotografií Jindřicha Štreita dokumentujících život v Čečensku a Ingušskua práci v dětských centrech České katolické charity se uskutečnila v sobotu 24. července v 17.00 hodin v Kavárně Bar v Brně-Novém Lískovci (ul. Rybnická 46).Brno: Vernisáž výstavy českého fotografa Jindřicha Štreita zahájil sám autor, hrou na kytaru a zpěvem tradičních písní slavnostní otevření doprovodil nevidomý čečenský uprchlík Zaurbek.

Hlavním cílem výstavy je upozornit na neutěšenou životní situaci uprchlíků a uprchlic, jenž utekli z válkou zmítaného Čečenska. Výstava bude k vidění od 24. července do 17. srpna dále v Pomalém baru, Úvoz 60 a Café Steiner, Gorkého 38.

Renomovaný český fotograf Jindřich Štreit se dlouhodobě věnuje sociálnímu dokumentu. V současné době vyučuje dokumentární fotografii na Institutu tvůrčí fotografie v Opavě a na FAMU v Praze. Připravil více než 500 autorských výstav a jeho snímky vlastní prestižní veřejné sbírky doma i v zahraničí. Vydal 19 fotografických publikací, které dokumentují jeho projekty realizované ve Francii, Anglii, Rakousku, Německu, Maďarsku, Rusku, Japonsku, Číně a České republice.

Jindřich Štreit spolupracuje se Sdružením Česká katolická charita. Na její pozvání odjel v létě 2003 na severní Kavkaz, do Ingušska a Čečenska, kde dokumentoval nejen práci Charity v 11 dětských centrech, ale také místní život a tradice. Snímky z této cesty jsou obsahem výstavy v Třebíči, ale také fotografické publikace s názvem "Tak blízko, tak daleko", která byla letos na pražském veletrhu Svět knihy oceněna jako nejlepší fotografická kniha roku .

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality