Biskupství brněnské

Janáček malovaný

Ilustrace
Diecézní muzeum Brno připravilo ve školním roce 2008/2009 pro žáky základních škol vzdělávací program s názvem „Janáček malovaný“. Program pomáhá budovat vztah dětí k výtvarnému a hudebnímu umění interaktivní formou, přizpůsobenou oslovené věkové skupině. Svým tématem se připojuje k letošním oslavám 80. výročí smrti významného českého i světového skladatele Leoše Janáčka.

Brno: Program se odehrává v objektech katedrály sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově a v Diecézním muzeu (Petrov č. 1). Jeho součástí je mj. prohlídka varhan hlavního chrámu diecéze.

Přibližně devadesátiminutový program nabízí:

  • návštěvu varhanního kůru a představení varhan v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla
  • hudební ukázky
  • seznámení dětí s osobností Leoše Janáčka
  • výtvarnou improvizaci dětí na volné téma na základě hudebního zážitku (za doprovodu reprodukované hudby Leoše Janáčka)

Program Janáček malovaný je určen žákům základních škol, objednávat jej lze pro maximálně dvacetičlenné skupiny žáků telefonicky (731 404 000) nebo e-mailem (mlateckova@biskupstvi.cz). Časové rozpětí programu lze přizpůsobit požadavkům. Cena programu ve výši 30 Kč na dítě zahrnuje lektory pro hudební a výtvarnou instruktáž i materiál na výtvarnou činnost. Pedagogický doprovod se programu účastní zdarma.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality