Biskupství brněnské

Kulatý stůl Radia Proglas o smíření

Ilustrace

Kulatý stůl víry s katolickými teology Rudolfem Smahelem a Petrem Chalupou uvede Radio Proglas v pátek 23. 6. od 16.00 hodin.. Markéta Šindelářová s nimi rozmlouvala na téma smíření.

Brno: V pondělí 19. 6. mohou posluchači strávit čas od 23.00 hodin ve společnosti ředitele Radia Proglas P. Martina Holíka. "Noční linka" je tentokrát určen pro naše bolesti a starosti, pro radosti a potěšení, ale i pro dotazy a poznámky na toto téma.

V relaci ze série "Živý kraj" vysílá Proglas ve středu 21. 6. rozhovor o celonárodních brigádách v bazilice svatého Václava ve Staré Boleslavi. Pavel Smolek bude hovořit s jejich organizátorem Štěpánem Filipcem od 22.00 hodin. (Repríza v pondělí 26. 6. od 9.30 hodin.)

"Magdazín" z pražského studia má titulek O rodinných erbech. Hosty Jany Beránkové budou manželé Petra a Jan Oulíkovi. Tiskový mluvčí Sdružení Česká katolická charita Jan Oulík studuje ve volném čase rodopisy a heraldiku. Jeho žena Petra Nevímová-Oulíková se v Národním archivu a v Ústavu dějin křesťanského umění Katolické teologické fakulty zabývá uměním baroka a zejména církevních řádů. Povídání s nimi můžete poslouchat ve středu 21. 6. od 9.30 hodin.

Euro - jak dlouho si počkáme? "Evropský magazín" se 22. 6. zaměří na sjednocování měny. Proč se Velká Británie, Dánsko a Švédsko rozhodly nepřijmout euro a jaké podmínky musí splnit nováčci Unie, aby se mohli zařadit do eurozóny? Jak si Češi zvyknou na nové hladiny cen, platů či důchodů? Osloveni budou finanční analytici i představitele ministerstva financí. V závěru pořadu se představí samotné evropské peníze, řekneme si více o národních symbolech na rubu euromincí. Magazín připravuje Filip Breindl; začátek v 15.05 hodin.

Magazín TWR "Na sobotní frekvenci Proglasu" otevírá téma O Božím vedení. Jak si nás Bůh vede, jak rozumět tomu, co se děje v našem životě, jaké to vlastně je, být v Boží škole? Kateřina Hodecová pozvala k mikrofonu Miroslava Kubíčka, faráře Církve československé husitské. Rozhovor s ním nabízí Proglas v sobotu 24. 6. v 8.00 hodin.

V "Knihovničce Proglasu" se v neděli 25. 6. pokusí Proglas hledat odpovědi na palčivou otázku: Pokušení - a jak jim čelit? Tak zní titul knihy Krzystofa Wonse. Duchovní úvahy známého polského teologa představí Marie Blažková ve 13.20 hodin.

V programu "Křesťan a svět" v neděli 25. 6. se nabízí setkání s bývalým politickým vězněm, populárním historikem a spisovatelem Václavem Vaškem. Pořad nazvaný Paměť národa připravil Jaroslav Kratka, poslouchejte od 17.00 hodin .

Program Radia Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 96,4 FM z Třebíče; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107, 2 FM ze Znojma 107,5 FM z Brna a Nových Hradu. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality