Biskupství brněnské

Na pohřeb Benedikta XVI. dorazí delegace z celého světa

Ilustrace
5.1.2023

Dokončují se přípravy na pohřební obřady Benedikta XVI., kterým bude ve čtvrtek 5. ledna od 9.30 hodin předsedat papež František na Svatopetrském náměstí. Při zádušní mši bude koncelebrovat více než 400 biskupů a čtyři tisíce kněží. Akreditovalo se již více než 600 novinářů.

Modlitby za emeritního papeže a všechny obřady, které budou pohřbu předcházet a následovat po něm, budou přenášeny živě po celém světě.

Bože, který jsi v plánu své prozřetelnosti povolal svého služebníka Benedikta, aby vedl církev, dej mu, aby se v nebi podílel na věčné slávě tvého Syna, jemuž sloužil jako náměstek na zemi“. Touto vstupní modlitbou, která předchází bohoslužbě slova, bude papež František vzpomínat na emeritního papeže Benedikta XVI. při zádušní mši svaté, které bude předsedat ve čtvrtek 5. ledna od 9.30 hodin na náměstí svatého Petra. Kromě kardinála Giovanniho Battisty Re, děkana kardinálského sboru, koncelebrujícího u oltáře, s ním bude slavit více než 120 kardinálů, přes 400 biskupů a téměř čtyři tisíce kněží. Římská prefektura očekává více než 60 tisíc věřících.


Vice ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality