Biskupství brněnské

Noční krizové centrum pro lidi bez domova

Ilustrace
19.12.2022

Diecézní charita Brno i letošní zimu otevře Noční krizové centrum. To bude v provozu od 1. prosince do 28. února. Jedná se o bezplatnou možnost přečkat noc v teple a bezpečí. Slouží lidem žijícím na ulici, kteří nemohou či nechtějí využít sociálních služeb, např. nocleháren.

Noční krizové centrum provozované brněnskou Charitou bude otevřeno každý den od 21 hodin do 7 hodin následujícího dne, a to včetně víkendů a svátků. Lidem bez domova nabídne možnost strávit noc v teple a bezpečí a také horký nápoj. Vše je poskytováno zdarma. Tato noční krizová centra budou ve městě Brně celkem tři (Bratislavská 58a, Masná 3b, Mlýnská 25). V ulici Masná zajišťuje provoz Městské středisko krizové sociální pomoci a v ulici Mlýnská Centrum sociálních služeb Josefa Korbela.

Terénní služba sv. Františka, která také funguje pod Diecézní charitou Brno, otevření Nočního krizového centra velmi vítá. Její pracovníci se budou snažit přesvědčit osoby, které nocují na ulici, aby minimálně v tomto zimním období využili některou z pobytových služeb. Hlavním důvodem je snížit riziko ohrožení na životě a zdraví u lidí bez domova.

Tisková zpráva ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality