Biskupství brněnské

P. Kubín: Přípravy Světových dnů mládeže jsou v plném proudu

Ilustrace
25.10.2022

V těchto dnech probíhá ve Fatimě přípravné setkání Světových dnů mládeže, které se uskuteční v létě 2023 v Lisabonu. Za Sekci pro mládež se ho účastní P. Roman Kubín, bývalý biskupský vikář pro pastoraci v brněnské diecézi, nyní ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference, který také průběh příprav krátce okomentoval.

"Takové přípravné setkání se vždy pořádá před Světovým dnem mládeže a odehrává se právě v těchto dnech ve Fatimě," uvádí otec Roman. V portugalském poutním místě je proto v těchto dnech shromážděno přes 300 zástupců z biskupských konferencí, diecézí, hnutí a komunit z celého světa, které jsou zapojeny do pastorace mládeže. Přípravné dny jsou nabité pracovními aktivitami, ale je -prprostor i na setkání napříč národy.

Během příprav byl účastníkům představen celý koncept nadcházejících Světových dnů mládeže včetně logistiky, dobrovolnické služby atd. "Součástí našeho programu jsou i společné mše svaté, modlitby za Světové dny mládeže, ale i modlitba růžence, protože zde ve Fatimě je cítit velmi hluboké a hmatatelné duchovní zázemí. Setkávání se zástupci různých národů a skupin v církvi je pro nás obohacení v rámci celého církevního společenství," uvádí P. Roman Kubín a pokračuje, "vidíme zde velké nadšení a otevřenost pro všechny poutníky, kteří chtějí v roce 2023 do Lisabonu přijet a naše mladé sem srdečně zveme."

Celý text ZDE


 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality