Biskupství brněnské

Teologický kurz 2021-22

Ilustrace
15.9.2022

Biskupství brněnské pořádá ve školním roce 2022/2023 další ročník Teologického kurzu, který nabízí základní teologický přehled. Více informací, přihláška a kontakt pro dotazy na stránkách Diecézního katechetického centra https://kc.biskupstvi.cz/teologicky-kurz-2022-2023/

Teologický kurz Je určen těm, kdo se chtějí vzdělávat pro vlastní potřebu nebo by chtěli v budoucnu pomáhat ve farní katechezi nebo jiné pastorační činnosti, a tedy postoupit v dalším roce do kurzu Katecheta či kurzu Služba ve farnosti. Kurz je vhodnou přípravou také pro ty, kdo chtějí v budoucnu studovat na teologické fakultě.

Teologický kurz nabízí základní a ucelený vhled do teologických oborů díky těmto předmětům: Systematická teologie, Úvod do Písma svatého, Úvod do Nového zákona, Úvod do Starého zákona, Liturgika, Morálka, Pastorálka, Církevní dějiny a Církevní právo.

Cena kurzu: 1 500 Kč. Přihlášky do TK se podávají nejpozději do 15. 9. 2022.

Předpokládá se, že se s Teologickým kurzem znovu otevře také program Učitelství náboženství pro ZŠ, který je pořádán ve spolupráci s CMTF UPOL. Absolventi tohoto programu splní zákonnou podmínku pro výuku náboženství na základních školách.

Plakát
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality