Biskupství brněnské

Klášterní turistika pro všechny

Ilustrace
17.7.2022 - 20.7.2022

Konference vyšších představených ženských řeholí ČR (KVPŽŘ) ve spolupráci s Biskupstvím brněnským připravily v letošním roce brožuru, na které se podílelo 27 klášterů a klášterních společenství v České republice. Tiskovina zve zájemce k návštěvě 18 poutních míst. Nabídku ubytování představuje 10 objektů, jako jsou například penziony, hotel, zahradní domky.

Idea KLÁŠTERNÍ TURISTIKY je myšlenkově propojená s projektem Církevní turistiky, pod jejíž značkou se zaměřuje na specifický charakter fungujících klášterů na území České republiky. Cílem projektu je propagace klášterní nabídky v oblasti cestovního ruchu veřejnosti.

Nejčastěji se jedná o nabídku možnosti ubytování v areálech klášterů s možností účasti na duchovních programech komunity nebo jen v atmosféře ztišení a jiného rytmu života. Návštěvníci jsou také zváni do klášterních kaváren, restaurací, muzea a galerie. Brožura prezentuje i nabídku klášterních produktů nejrůznějšího charakteru - cukrovinky, ovocné produkty, svíčky, keramiku, církevní textilie, liturgické potřeby a další výrobky.

Brožura byla realizovaná za podpory nadace Renovabis a je k dispozici zdarma na místech, která se do přípravy zapojily. Můžete si také stáhnout elektronickou verzi brožury.

Snahou projektu Klášterní turistika je posílit nabídku duchovního rozměru pro dnešního člověka. Přejeme si upozornit veřejnost na místa, kde je možno zakusit a prožít pokoj srdce, a šířit v současném světě naději a dobro.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality